Tips før turen

Jeg var på min første roadtrip i USA i 1994. De siste 10 årene har jeg vært der minst 1 gang pr år og i september reiser jeg på min tur nummer 20. Den lengste turen varte 30 dager. Jeg anbefaler minimum 14 dager for en tur. God planlegging er også viktig. Her er noen tips en kan tenke på før en reiser

Mojave National Preserve, California 2015
  1. Hva er viktigst å oppleve på turen ? Det kan være selve kjøreturen, en nasjonalpark, en by eller en fornøyelsespark. Du kan gjerne ha flere ting du vil oppleve men sørg for at du har nok tid til det som er viktigst for deg.
  2. Overnatting. Lukushoteller, billige hoteller , campingbil eller telt. Alt har sine fordeler og ulemper. De flotteste hotellene ligger gjerne avskjermet fra lokale restauranter og butikker. Campingbil gir stor frihet men kan være slitsomt å ha som transportmiddel. Telt er best om man har natur på toppen av prioteringslista. Personlig liker jeg en blanding av telt, billige hoteller og litt luksus når jeg har en hviledag.
  3. Rundtur eller kjøre fra A til B. Klassiske kjørestrekninger som Route 66 inviterer til å kjøre f.eks Chicago – Los Angeles. For å unngå unødvendige tillegg i leieprisen kan en rundtur ofte være en god løsning. I California, Nevada og Arizona kan du hente og levere på ulike steder uten tillegg i leieprisen.
  4. Biltype. Cabriolet høres forlokkende ut men prisen er høy og mange har angret når temperaturen runder 35 varmegrader. Skal du ut i naturen er det greit å ha en bil som tåler litt terreng. På langturer på motorveiene så er komfort gull verdt. Om en er flere til å dele på billeia kan en premium bil ofte være en billig investering. Husk at noen steder får du med god timing oppgradert til bedre bilklasse helt gratis, for eksempel på flyplassen i Orlando er de ofte glad for å «bli kvitt» de større bilene som tar opp plass.
  5. Reisefølge. Det er fint å være flere på tur men invester litt tid på å undersøke dere har de samme forvetningene til turen. Om dere har litt ulike ønsker for turen så lag en kjøreplan der alle får sitt. Alle klarer å være med på andre sine opplevelser om de vet at de får sitt førstevalg dagen etter.