Fog On The Bay

070894 -Vi suser avgårde på Interstate 80 mot San Fransisco. 160 kilometer er en beskjeden dagsetappe på vår tur. Vi er ferdige med ørkenen og tar en pause fra natur og gammel historie. Nå er det turens siste store mål som gjelder, San Fransisco. Radioen gir oss et perfekt 70 talls soundtrack og vi er California Dreamin. For å få den beste introduksjonen til byen så tar vi en liten sving nordover for å komme inn over Golden Gate Bridge. Sola skinner … på alle andre steder enn Golden Gate. Broa er pakket inn av tjukk tåke og vi kjører over den uten å få mer enn noen små glimt av brospennet.

Utsikt fra Coit Tower – 1994

Byen har ennå ikke startet oppussingsprosjektet som gjør den til et yndet turiststed. Vi går opp til Coit Tower og nyter utsikten før vi parkerer bilen for noen dager i St Mary’s Square Parking Garage

Utsikt fra Coit Tower 070894

I løpet av kvelden får vi med oss mystiske Chinatown, Broadway’s red light district og beatpoetenes barer. Vi ender opp i en liten bar på Nob Hill hvor vi spiller biljard og skravler til langt etter stengetid med bartender Mina og stamgjest Jay. Jay har en promille som er langt høyere enn vår når han rusler ut i natten for å finne bilen og kjøre sørover mot San Jose. Det finnes ikke promillekontroller i Amerika skryter han. Vi følger byen og livets nedoverbakke der vi snubler mot hotellet og går slalom mellom hjemløse, dopdealere og prostituerte av begge kjønn, og ubestemmelige kjønn. Det er langt over midnatt og gatene er for lengst tømt for mennesker som er ute i ærlige ærend men byen lever..

Broadway San Fransisco -Bildet linker til artikkelen om Broadway som bildet er hentet fra. Foto :Matt Dayka
Market & Mason 1952 – Bildet linker til en side om neonskilt i San Francisco

Byen er ørkenen , ørkenen er byen

Fog On The Bay (Ottershagen)

I woke up today
to the sound of rain
The summer is cold
and there’s fog on the bay
and Saint Franciscus
has closed the gate
so I can’t se the ship
that would take me away

I pack my things
and walk up to the Heights
someone buy me a meal
or my guitar provides
a handful of dollars
or just a handful of change
I’m an tourist attraction
American made

Down in the park
I find shelter from the rain
I count the drops on my bag
to kill this cold summer day
and Saint Franciscus
has closed the gates
and narrowed my chance
of a happy escape

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *