Southern Comfort

120894 Siden vi allerede har sett alt vi hadde på sjekklista for turen , og mere til, unner vi oss en rolig dag i San Jose. Det blir en spasertur rundt i byen og en tur på loppemarked for å kjøpe en ekstra bag til hjemturen. Jeg har sikret meg to små suvernirer fra turen men, en stein sprengt ut av Crazy Horse monumentet i Black Hills og en liten flaske gullstøv. Det er i det hele tatt sjelden jeg kjøper suvernirer på turer, det blir heller noen bøker, plater eller filmer om jeg kommer over noe interessant. På denne turen var The Complete Hitch Hikers Guide To The Galaxy og Admiral Thrawn trilogien fra det som nå er Star Wars Legends noe av det som ble tilbake over Atlanteren. Begge bokseriene er for øvrig blandt det beste som er skrevet av Science Fiction.

Ulempen med en rolig dag er at man rekker å legge store planer. Planen denne dagen inkluderte et par six-packs med Budweiser og en flaske Southern Comfort. Etter vorspielet ble det et måltid på en kinesisk restaurant og en helaften med biljard på den lokale garasjebaren. Det er noen sorte hull i hukommelsen for den kvelden men jeg husker leteaksjonene etter biljardkuler ute på gaten. Biljardferdighetene var like dårlige i San Jose som i Yellowstone.

San Jose Fleamarket

Det var nok denne dagen det gikk opp for oss at vi snart var i mål med en fabelaktig tur uten uhell eller forviklingar. Kombiner det med alkohol så har du et storslagent fyrverkeri

Fremdeles når jeg smaker Souther Comfort befinner jeg meg øyeblikkelig i under en mørk himmel i Monument Valley med lydløse lyn på alle kanter eller blandt støyende tømmermenn i San Jose..

Life Is A Roller Coaster

Det skal være gode grunner for å forlate en by man forelsker seg i. En av dem kan være at det ene rimelige hotellet kun hadde en ikke alt for bred dobbeltseng. Kanskje er vi også litt rastløse etter å ha tilbragt hele 4 netter på samme sted. Uansett er det på tide å hente bilen ut av parkeringsgarasjen og nyte de siste dagene av vår roadtrip. Utfordringen er at vi ikke har flere planer så vi må improvisere.

Paramount’s Great America

Etter å ha konstantert at Golden Gate for 5 dag på rad er pakket inn tåke suser vi 80 kilomenter sørover og ser plutselig skiltene til Paramount’s Great America fornøyelsespark. Dette var i 1994 en park med ambisjoner om å konkurrere med Universal Studios men den klarer det ikke helt. Showene er uramerikanske stress men vann-ridene er gode. Den har også en Days Of Thunder Simulator som fungerer bra og Einar lærer at man ikke skal ta av sikkerhetsbeltet i simulatoren før vi får beskjed. Han slipper med skrekken. Det viser seg at han også slipper høydeskrekken for en stund når vi tester parkens 5 berg og dalbaner. Alle er av god kvalitet, inkludert en splitter ny Batman The Ride. Siden vi besøker parken på en ukedag er køene korte og vi har det ustyrtelig morsomt noen timer når vi for første gang får testet baner hvor både henger under skinna og kjører stående. Alt dette er vanlig i store parker i dag men i 1994 var det heftige saker. Tankene går tilbake til grensa mellom California og Nevada hvor de var i ferd med å bygge en berg og dalbane med startpunkt inne i hotellet. Det går 12 år før jeg er tilbake og tester både den og mange andre berg og dalbaner i statene. Enda en ting jeg ble hekta på i løpet av turen.

Den store attraksjonen i Paramount’s Great America 1994

Great America parken har kjørt sin egen berg og dalbane siden 1994 og heter nå California’s Great America. En pussig detalj vi var uvitende om i 94 er at vi i Universal Studios besøkte et gjenskapt sett fra Beverly Hills Copp III. En sekvens i den filmen er filmet i Great America.

Seint på kvelden kjører vi inn i San Jose og finner oss som vanlig et rimelig motell